lördag 2 maj 2015

Mellan två kalas

När den här dagen började var frågan om det skulle hinna springas någonting över huvud taget. Vakna, göra sig fin, köpa doppresent, vara på dop på obestämd tid och sedan direkt på kalas för min fader. Eventuellt kunde det bli en lucka mellan dop och kalas och därför var springkläderna nedpackade. Då kunde jag springa i krokarna kring pappas hus, duscha där och sedan vara redo för kalas. Igen.

Men dopet visade sig bli kortare än jag trott så träningskläderna fick följa med hem igen och det blev en springtur på hemmaplan. 

Jag hade typ 1,5 timma på mig och jag tänkte dryga ut min "vanliga" (har väl sprungit den två ggr) milrunda med en extrasväng inne i skatås. Efter som min milrunda är en ganska kort mil, hehe, hade jag dålig koll på vad dagens tur skulle landa på. Allt mellan 12 och 16 km kändes rimligt. 
Just när jag skulle sticka ut krånglade två viktiga saker. Dels min nyckelknippa som gjorde att jag inte fick av hemnyckeln. Min nyckelknippa är praktisk och snygg, men inte det minsta löpanpassad så jag visste inte vad jag skulle göra. Kan ju inte gå hemifrån utan att låsa. Nyckelproblemet löste sig dock efter lite våld. Bra bra.

Problem nummer två var min gpsklocka. Den hade legat i ryggsäcken och hade varit igång så att batteriet var snudd på slut. Ej ok. Eftersom jag skulle springa en ny runda idag ville jag absolut veta hur långt det blev. 
Som tur var kom jag på att jag kunde använda mobilen. Det var ju standard för bara ett par veckor sedan. Tänk vad snabbt man glömmer. Men idag fick runkeeper återuppstå. Halleluja. 


Jag började med en vända bland vitsipporna. De är fortfarande fina. Sedan fortsatte kag ner mot vattnet, förbi badplatsen och genom skogspartierna bort mot Rådahill och passagen under motorvägen så att man kommer in i Skatås. Eller "Delsjöområdet" är kanske mer korrekt.


Benen är liksom stumma och pigga på samma gång. Det känns som att jag har sprungit rätt mycket, därför gillar benen att springa, men samtidigt är de trötta och lite ömma. En del av mig vill vara duktig och förutseende och vila, tänka långsiktigt och skadeförebyggande. En annan del vill bara köra på i ännu högre fart och träna så att kroppen blir helt slut - för att sedan vila ordentligt inför göteborgsvarvet och då känna mig superpigg!
Svårt att orka bara. Skulle även gärna vilja ha en garanti för att den där pigga känslan kommer att infinna sig.

Väl inne i Skatås fick jag kryssa bland alla som promenerade. Det är både trevligt och lite jobbigt med sällskap i spåren. Ibland vill man bara vara själv och tänka på ljudet av sina fotsteg, utan att behöva tjoa "tut tut" i tid och otid.

När jag kom ut ur Skatås igen hade jag sprungit 10 km. Jag visste att det var mindre än 3 km hem så därför tog jag en omväg i industriområdet. När jag väl kom hem hade jag fått ihop 14 km och det var jag nöjd med.


Jag grubblar på hur jag ska gå ihop en bra runda på 16-18 km. Det vill jag ha en, och helst utan konstiga extrasvängar hit och dit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar